neděle 6. května 2018

Zvířátková hra

Znáte ten pocit, kdy vás něco opravdu baví a rádi byste, aby to bavilo i vaše děti? Tak přesně tento pocit mám u deskových her. Hraní deskových her je pro mě úžasná relaxace, odpočinek. A už se moc těším, až si s dětmi nějakou pořádnou strategickou hru zahrajeme. K tomu je ale ještě daleká cesta, na kterou jsme vykročili, když bylo Danečkovi 21 měsíců. 

První hrou, kterou jsme spolu začali hrát, byla Zvířátková hra. Tuto hru jsem získala v jedné z výměn aktivit. Nazvali jsme si ji Zvířátková hra a hrajeme ji často a v několika obměnách. 

Balení hry:
V balíčku hry je 36 karet se zvířaty, vždy 6 zvířat (koza, ovce, kráva, pes, kočka, prase)  v 6 barvách (růžová, zelená, modrá, červená, žlutá, fialová) a 2 kostky - jedna je s obrázky zvířat, druhá je barevná.


Pravidla her
1) Poznej zvířátko - kartičky, zvířátková kostka
Rozmístíme všechny kartičky obrázkem nahoru. Hráč hodí kostkou a zvířátko, které mu padlo na kostce, otočí obrázkem dolů. Hrajeme tak dlouho, dokud nejsou všechny kartičky otočené. Podle věku dětí lze přizpůsobit počet jednotlivých zvířátek - my jsme začínali od každého zvířátka dvě kartičky.

2) Vezmi zvířátko - kartičky, zvířátková kostka
Rozmístíme všechny kartičky obrázkem nahoru. Hráč hodí kostkou a podle toho, jaké mu padlo zvířátko, takovou kartičku si vezme. Pokud už tam kartička s daným zvířátkem není, hází další hráč. Na konci vyhrává ten, kdo má více kartiček.

3) Dej zvířátko k mamince - kartičky, zvířátková kostka
Na začátku vybereme 6 kartiček se zvířátky, vždy od každého zvířátka jednu kartičku. Rozložíme je  vedle sebe, ostatní kartičky rozložíme stranou. Hráč hodí kostkou a zvířátko, které mu padlo, vybere z ostatních kartiček a přidá ho pod správnou maminku (kartičku se stejným zvířátkem). Tvoříme tak 6 sloupců zvířátek.

4) Chňapni zvířátko - kartičky, zvířátková i barevná kostka
Verze pro starší děti. Hráč hodí oběma kostkami a podle kombinace, která mu padla, musí najít kartičku. Př. na barevné kostce hodí zelenou a na zvířátkové kostce prase. Hráci tedy musí co nejrychleji najít zelenou kartičku s prasetem. Kdo na ni plácne první, ten kartičku získává.





Žádné komentáře:

Okomentovat