pátek 18. května 2018

Jedeme za zvířátky - Hospodářský dvůr Bohuslavice

Máme rádi zvířata, zvířata, zvířata... Ano, i my je máme rádi a když můžeme, tak se na ně jezdíme dívat. A protože počasí venku láká k výletům a třeba se někdo chystá k nám na Vysočinu, tak dnes začnu s prvním tipem v našem okolí.


Nedaleko Telče se nachází obec Bohuslavice, ve které před několika lety vyrostl hospodářský dvůr. Ten nabízí mnoho možností pro aktivní rodinnou dovolenou. My sem jezdíme hlavně kvůli miniZoo, ale v článku se dočtete i o ostatních možnostech v tomto dvoře.


MiniZOO
Pokud máte rádi zvířátka, určitě tuto miniZOO při návštěvě Telčska nevynechejte. Můžete si zde totiž zcela zdarma prohlédnout velké množství hospodářských zvířat.

Jakmile zaparkujeme v areálu dvora, Daneček už hledá, u kterých zvířátek by začal. Hned u parkoviště je voliéra s andulkami, budka s papoušky či ohrádka s kozami. Malým průchodem se pak dostanete přímo do dvora.



Při naší poslední návštěvě nás mezi výběhy zvířátek vítala skotačivá kůzlátka se svou mámou. Ty zde pobíhají zcela volně, takže pokud se nebojíte, klidně si je můžete pohladit.


V oplocených voliérách jsme si prohlédli husy, krocany, kačeny, holuby, slepice, jeřába královského, koroptve a další ptáky. Na konci vše hlídala pořádně velká prasnice, která se povykem ptáků nenechala vůbec rušit.


Na malém kopečku jsme si chvilku odpočinuli na dřevěné houpačce a vydali se do stájí. Koně byli zrovna všichni venku v ohradě, ale my jsme si aspoň mohli prohlédnout čištění stájí a chystání sena pro koně. V zadní části budovy stájí je ještě několik kójí s prasaty. My měli štěstí i na malé selátko, které radostně pobíhalo a rylo v zemi. :-) Z toho byli Daneček i Lucinka naprosto unesení.



Ze stájí jsme vyšli ven a nemohli jsme minout odstavnou plochu různých zemědělských strojů - ráj pro malé traktorové nadšence, jakým je i náš Dáda.

Pokud máte štěstí a přijdete ve správnou dobu, můžete vedle stájí vidět i trénink koní ve skákání přes překážky. My tentokrát viděli jen koně v ohradě. :-)


Když jsme se od koňů odtrhli a šli dál, čekaly tam na nás krávy. Kolem nich jsme došli až k rybníku, ve kterém si po zakoupení povolenky můžete zkusit chytat ryby.


Bylo na čase udělat si od zvířátek malou pauzu. K tomu slouží dětské hřiště u ptačího domu. Pro děti je zde 9 různých atrakcí - prolézačka ve tvaru letadla, dřevěný domeček se skluzavkou, koníková houpačka, horostěna s vyhlídkou na ohradu s osly, trampolína, tabulový domeček, houpací koník a další. Je to opravdu vydařené hřiště a my na něm strávili skoro hodinu.


Majitelé v odpočinkové zóně nemysleli ale jen na děti, a tak si dospělí hned vedle dětského hřiště mohou zaposilovat na 7 venkovních posilovacích strojích.

Od dětského hřiště to byl jen kousek k ohradě s osly, lamami a ovcemi. A to už jsme byli na konci prohlídky zvířat, při které nám pořádně vyhládlo.


Restaurace
Najíst se můžete v místní stylově zařízené restauraci. Mívají tam i polední meníčka. Kvalitu hodnotit nemůžu, protože my jsme si dali jen kávu a výbornou rakytníkovou limonádu.. K jídlu čepují i vlastní pivo Bohuslavický osel. Myslím, že název piva lépe vybrat nemohli, protože celým areálem se často rozléhá hýkání některého osla. :-)

Ubytování
V hospodářském dvoře se můžete také ubytovat a strávit zde pěknou dovolenou. O ubytování více zde.

Další možnosti vyžití
Ve dvoře si můžete zapůjčit šlapací motokáry a celý areál si na nich projet. Pokud rádi jezdíte na koni, určitě využijete možnost projížďky na koni, poníkovi či na oslu nebo se projet kočárem taženým koňmi. Tyto atrakce už jsou ale samozřejmě zpoplatněny, na rozdíl od minizoo. :-) Kdo rád tvoří, může si zde na památku namalovat hrneček z novoříšské keramiky. Anebo si můžete keramiku a další zakoupit v malém obchůdku.

Hospodářský dvůr v Bohuslavicích navštěvujeme velmi rádi a určitě se sem zase podíváme.

Praktické info:




Žádné komentáře:

Okomentovat