neděle 20. května 2018

Na statku - Axel Scheffler

Moc rádi chodíme s dětmi do knihovny. Zatím jsme měli vždy štěstí a mohli jsme si tam vypůjčit nějakou novinku. Tentokrát to byla kniha Na statku, ze které jsme nadšení všichni.




Kniha Na statku je pohyblivé leporelo s tvrdými stránkami. Každá strana se dá proměnit tlačením, táhnutím či posunutím části obrázku. Hned na titulní straně tak můžete rozpohybovat traktor, na další budou poskakovat skotačivá jehňátka, do jezírka skočí žabka, ze stáje vyběhne hříbátko a na závěr všechna zvířátka usnou.

U Lucinky mají největší úspěch veselá jehňátka. Směje se u nich od ucha k uchu a pořád povídá: "Bé bé bé."


Na nepohyblivých stranách na vás čekají i další zvířátka, o kterých si s dětmi můžete povídat. Na statku totiž nesmí chybět kozy, krávy ani slepice.


Knížka Na statku je krásně propracovaná, kresby jsou dětsky roztomilé a nabádající k povídání si u knížky a ke zkoumání různých detailů. Schválně - kolik různých zvířátek v celé knížce najdete? :-)


Úplně vážně uvažuju o koupi této knihy, protože ji budeme muset za chvíli zase vrátit. Krásně by se nám hodila do tématické krabice Domácí zvířata. Začali jsme si totiž naše aktivity a hry třídit to tématických krabic. O tom ale zas někdy příště. ;-) Zvířátka na poslední straně už jdou spát a my také... :-) Dobrou noc...



Žádné komentáře:

Okomentovat