úterý 11. června 2019

Kterak jsme hledali poklad...

Den dětí už je dávno za námi a já bych vám ráda ukázala, jak jsme ho letos pojali my s dětmi. Třeba se to bude někomu hodit v dalších letech nebo jako zpestření hledání narozeninového dárku. A já si to hlavně budu moci za rok zase najít, protože co si nenapíšu,... Však to znáte, ne? :-) 



 V loňském roce jsme na Den dětí hledali poklad. Daneček i Lucinka byli ještě malincí, tak jsem jim udělala jen jednoduchou hledačku pokladu - více o ní tady na blogu. Letos jsme kromě hledačky po mašličkách měli ještě pohádkové úkoly po bytě. Máme doma krabici různých loutek, tak jsem vybrala různé pohádkové postavičky a k nim vymyslela úkoly. Postupně jsem je rozmístila po bytě a děti pak plnily různé úkoly. 










Když měly úkoly splněné (některé i několikrát), vydali jsme se opět po mašličkách hledat poklad. Jako v loňském roce, tak i letos byl u každé mašličky také úkol - tentokrát jsme po cestě k pokladu běhali jako psi, chodili se sloním chobotem, plazili se jako had, skákali jako žáby, lezli jako pavouci a létali jako ptáci. 

Pavouk v podání Lucinky :-) 




Mašličky nás zavedly až k pískovišti, kde na dvou lopatkách byly také mašličky. A to znamenalo jediné - kopejte! 



Po chvíli kopání objevily děti poklad! To bylo radosti. Tentokrát tam na ně čekala sada plastelíny playdough, 3 autíčka k vláčkodráze z Lidlu a knížka Náš les. 


Po hledačce pokladu jsme se vydali ještě na krásný výlet vlakem do Třeště na pohádkový les. Potkali jsme tam i některé pohádkové postavičky z dopoledních úkolů, tak se nám to hezky propojilo, až jsme večer unavení padli do postele a spali a spali jako broučci... :-) 


Žádné komentáře:

Okomentovat