neděle 24. května 2020

Dary Ducha svatého - MOUDROST

Dlouho jsem přemýšlela, jak se s dětmi připravit na slavnost Seslání Ducha svatého. Nakonec nám holubička každý den ráno přinese dopis, představí nám v něm jeden dar Ducha svatého a zadá úkol, který máme ten den splnit. Za splnění si vyrobíme symbol tohoto daru. Postupně budeme plnit nástěnku těmito symboly a v neděli půjdeme konečně zase společně na mši svatou do kostela oslavit tuto velikou slavnost. :-)



Dneska jsme začali prvním dopisem a prvním darem - Moudrostí. V dopise nám holubička vysvětlila, co jsou to dary Ducha svatého a co je to moudrost. Úkolem pro děti bylo rozlišit na připravených jablíčkách, co je správné a co ne a vymyslet pro strom, kde by ovoce mohlo růst, název. Jablíčka se správným chováním jsme dávali k holubičce a se špatným chováním děti pořádně zmačkaly a hodily do popelnice.






Večeřadlo
Po aktivitě s jablíčky jsme si vyrobili také večeřadlo na našem stolečku, na který umisťujeme vždy předměty, které využíváme celý týden k týdenním tématům. K tvorbě večeřadla jsme využili červený šátek a postavičky apoštolů a Panny Marie. K tomu jsem také dětem přečetla text z Katecheze Dobrého Pastýře o Seslání Ducha svatého. Každý den do našeho večeřadla přibude svíčka s názvem jednoho z darů a v neděli dokončíme zbytek katecheze Dobrého pastýře na téma Seslání Ducha svatého. 




Večerní modlitba
K večerní modlitbě využijeme knihu Večerní modlitby s objetím, modlitbu Postoj, jaký měl Ježíš.


"Milý  nebeský Tatínku, pomoz mi radovat se, pomáhat druhým lidem a být pokorný jako Ježíš. Odpusť mi, Pane, pokud někdy selžu. Chci se každý den víc a víc podobat Ježíšovi." 
(z knihy Večerní modlitby s objetím, str. 42)


Žádné komentáře:

Okomentovat