úterý 5. června 2018

Hmatej a najdi

Zítra se chystáme odstartovat naše cestovatelské léto, a tak je dnešek ve znamení balení. První naší dovolenou budou Krkonoše, což je od nás opravdu daleko, a tak je potřeba zabalit i zábavu na cestu. V následujících článcích bych vám ráda představila několik našich cestovních aktivit, protože doba výletů je tu. A jednou aktivitou, která s námi zítra určitě pojede, bude pytlík Hmatej a najdi.

Hmatej a najdi je naprosto jednoduchá hra, která zabaví obě naše děti, tak věřím, že pokud se inspirujete, zabaví také vaše děti.




Co k ní potřebujeme
  • pevný neprůhledný pytlík (nejlépe látkový nebo pletený) 
  • nejrůznější drobnosti z různých materiálů (knoflík, petvíčko, mašlička, kolík, dřevěný suk, mušlička, rolnička, kus látky, šišku, kousek lega, kamínek, dřevěnou kostičku, dudlík,...) 
  • mašličku na zavázání
Postup výroby
Do pytlíku nasbíráme nejrůznější předměty, co zrovna najdeme. Skvělé je, pokud jsou předměty z různých materiálů, různých teplot, různých povrchů, různých velikostí. 



Jak hrát? 
Tato aktivita slouží k procvičení hmatu, proto se hráč do pytlíku nedívá, pouze hmatá. A hned se nabízí několik variant:
1) Dítě sahá do pytlíku a vyndavá předměty a pojmenovává je. 

2) Předem určíme, který předmět má dítě najít a vytáhnout. 

3) Přiřazování k předloze
Pokud si předem předměty vyfotíte po menších skupinách a vytisknete, může dítě vytažené předměty přiřazovat. 

4)Hledání dvojice
Jeden hráč vytáhne předmět a druhý hráč musí najít ten samý (samozřejmě to znamená, že je v pytlíku každý předmět dvakrát).

Jednoduchá aktivita, která jde stále obměňovat. U nás moc baví roční Lucinku i Danečka (2,5). A kdybyste viděli ten důležitý výraz, když loví z pytlíku! 

Tak lovu zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat