čtvrtek 26. dubna 2018

Když příroda maluje...

Krásné počasí venku nás láká trávit většinu času na různých procházkách ve městě, v lese, na hřišti nebo jen tak na zahradě. Venku se skrývá tolik zábavy! Co třeba si něco v přírodě vytvořit? 

Barvy naší zahrádky
Na zahradě naší babičky právě kvete tolik různobarevných kytiček. Tak jsme to hned využili a vytvořili jsme si koláž Barvy naší zahrádky. Jak na to? 
Na papír jsme si nalepili 3 proužky oboustranné izolepy. A pak už jen chodili po zahrádce a sbírali různobarevné květy nebo listy, zkoumali, kterou barvu v naší koláži ještě nemáme, povídali jsme si, co je to za rostlinku, jestli mění barvu během růstu a mnoho dalšího. Jakou barvu má teď vaše zahrádka? Do komentářů dejte fotku vaší koláže. ;-) 



Co namaluje pampeliška?
Další den přiběhl Daneček s tím, že by rád maloval. Já jsem měla zrovna naplánováno jít ven, tak jsme spojili obě naše přání a malovali jsme venku. Na papír jsme vyzkoušeli, jestli na zahradě nenajdeme nějaké přírodní "pastelky". Začali jsme pampeliškami, pak trávou, pak jsme hledali něco modrého a našli modřenec. Vyzkoušeli jsme také sedmikrásku, klacíky a hlínu. A příště zase něco dalšího. Jaký je náš obrázek malovaný přírodními pastelkami? 


Bahenní obrázky
K tomuto tématu bych přidala ještě další tvoření, které si vždy s Danečkem (a věřím tomu, že teď už i s Lucinkou) pořádně užijeme. Stačí nám k tomu velký papír (čím větší, tím lepší), štětec a kyblík, ve kterém rozmícháme hlínu nebo písek s vodou. Místo štětce můžeme použít velký list, šišku, trávu, ptačí pírko, hrabičky na písek, hadr, houbičku, prostě to, co najdeme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat