úterý 23. dubna 2019

Bible dětem - Adam a Eva

Svět, který jsme si vytvořili z banánové krabice (na článek o tom můžete kouknout tady) nám zabral celý stolek na chodbě, na který si dáváme "stolečkové aktivity". Dalším příběhem, který nám ovečka převyprávěla, bylo o Adamovi a Evě. 


Postavičky Adama a Evy jsme už měli (našla jsem je k vytištění na pinterestu tady). Zalaminovala jsem je a dala na každou postavičku kousek suchého zipu. 



Po přečtení příběhu jsme si ho ztvárnili. Obě děti teď hodně baví lego - velké i malé, tak jsme si rajskou zahradu poskládali z lega. 


S postavičkami jsme si příběh zahráli a využili i připínací oblečení (oblékat stále dokola Adama a Evu bavilo hlavně Lucinku :-) Po divadlení jsme se přesunuli k vyrábění - tentokrát nám vznikl pod rukama strom poznání. Použili jsme roličku od toaletního papíru, kterou jsme nabarvili temperkama na hnědo. Potom jsme každému vystřihla z tvrdého papíru korunu stromu a tu si polepili zeleným krepovým papírem nastříhaným na menší proužky. No a jablka jsme na něj nalepili také z krepáku, tentokrát z červeného. Koruny jsem pak každou nastřihla - jednu seshora, druhou zespoda do půlky a složili jsme je do sebe. Strom byl tedy i 3D, což se dětem moc líbilo a hodně si s ním i vyhráli. :-) Celou rajskou zahradu jsme pak umístili nahoru do našeho světa, abychom ji měli na očích. 


No a protože u každého biblického příběhu je pořád o čem vyprávět dál, dostali jsme se hlavně s Danečkem k tomu, co je to hřích, co je špatné a dobré, co znamená odpustit, jak je na nás Pán Bůh hodný, když nám odpouští hříchy a k mnohému dalšímu. Vzpomněla jsem si při tom na knížku z mého dětství o odpuštění. Jmenuje se O Srdíčku a momentálně se dá koupit už jenom její zmenšená verze v knihkupectví u Paulínek. Knížka vypráví o jednom malém černém špinavém srdíčku, které žilo ve městě špinavých srdíček. Chce se ale dostat do města čistých srdíček. Co pro to musí udělat? To se dočtete v této krásné dětské knížce (já ji v dětství měla moc ráda a určitě ji dětem pořídím). Nahlédnout do ní můžete třeba tady


Celý den jsme zakončili modlitbou z knihy Večerní modlitby s objetím (pořád se o ní chystám napsat také článek) o odpuštění. 



Při hledání nápadů na toto téma jsem našla na Pinterestu ještě mnoho dalších nápadů. Některé jsou třeba pro starší děti, ale věřím, že někomu se také mohou hodit. ;-) 

Lekce pro předškoláky (včetně hry, pracovních listů a videa)
Strom poznání pro nejmenší (přiřazování pom pomů podle barvy)


Loučíme se z naší zahrady (sice není rajská, ale je na ní krásně), kde zrovna svítí jarní sluníčko a my si ho náležitě užíváme a těšíme se zase v dalším článku... 


Žádné komentáře:

Okomentovat